Behandeling

Professionele voedingsondersteuning

U weet nu dat er bij een verminderde werking van de alvleesklier sprake is van een tekort aan alvleesklier-enzymen. Deze alvleesklier-enzymen worden normaliter aangemaakt door de alvleesklier. Dit tekort aan enzymen kan behandeld worden met een product dat de stof pancreatine bevat. Dit product, dat uw voeding ondersteunt, is op recept verkrijgbaar.

* Deze natuurlijke enzymen helpen u met het afbreken van voedingsstoffen.

Pancreatine bevat de alvleesklier-enzymen lipase, amylase en proteasen* in de vorm van microkorrels. Deze korrels zijn beschermd tegen de invloed van het zure maagsap. De korrels zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de enzymen met het voedsel. In de 12-vingerige darm lossen de korrels op, doordat het hier minder zuur is dan in de maag. Op deze manier komen de alvleesklier-enzymen vrij, zodat zij hun werking kunnen doen.

Blijf goed eten

Het is voor u belangrijk dat u goed blijft eten. Hierdoor blijft u op een gezond gewicht en kunt u uw dagelijkse bezigheden blijven doen. De alvleesklier-enzymen ondersteunen uw lichaam op een natuurlijke manier, zij vervangen de alvleesklier-enzymen die uw alvleesklier zelf zou hebben aangemaakt.