Geloofsovertuiging en enzymen

De enzymen die worden gebruikt voor de behandeling van een verminderde alvleesklierfunctie, worden gemaakt van de alvleesklier-enzymen van varkens en werken hetzelfde. De alvleesklier-enzymen van het varken lijken op die van mensen.

Soms kan het gebruik van enzymen u om religieuze redenen voor een dilemma plaatsen.

De Islam en enzymen

Imams uit het Verenigd Koninkrijk en het Midden Oosten hebben aangegeven, dat de restrictie op het eten van varkensvlees volgens de Koran alleen van toepassing is op de eetbare delen van het varken.

De alvleesklier-enzymen die op een chemische manier uit het pancreas van het varken gehaald worden, zien deze Imams niet als eetbaar deel van het varken. De scheidingsmethode die toegepast wordt bij het onttrekken van de alvleesklier-enzymen vanuit het varken, zorgt ervoor dat geen van de varkenscellen in de enzymen zelf voorkomt. De betreffende Imams hebben aangegeven, dat het toegestaan is voor aanhangers van het Islamitisch geloof om alvleesklier-enzymen te gebruiken.

Bespreek zo nodig het gebruik van alvleesklierenzymen met uw Imam, zodat u zeker weet of u de alvleesklier-enzymen mag gebruiken.

http://pancreatitis.org.uk/enzymes.html

Het Jodendom en enzymen

Ook Joden mogen alvleesklier-enzymen gebruiken. Bespreek zo nodig het gebruik van alvleesklierenzymen met uw Rabbijn, zodat u zeker weet of u de alvleesklier-enzymen mag gebruiken.

http://www.christie.nhs.uk/booklets/432.pdf